1 dl blandade nötter (ex. hasselnötter, valnötter, sötmandel, cashewnötter, pekannötter)
4 dl havregryn (byt ev. 1 dl av havregrynen mot boveteflingor eller andra flingor)
1 dl riven kokos

1 dl koncentrerad äppeljuice
1/2 dl honung (Kan värmas försiktigt i vattenbad för att bli mjukare)
1 msk malen kanel

1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl russin, gärna hälften gula russin
1/2 dl naturella pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön

1. Hacka nötterna grovt.

2. Blanda havregryn, kokos och nötter i en bunke.

3. Rör ihop äppeljuice, honung och kanel i en skål. Ringla över blandningen i punkt 2 och blanda väl.

4.Fördela blandningen på en bakplåtspapperklädd plåt och rosta mitt i ugnen i 175 grader i 15-20 minuter eller tills den fått en fin ljusbrun färg. Rör om efter halva tiden. 

5. Ta ut plåten från ugnen och låt svalna.

6. Blanda tranbär, russin, pumpakärnor och linfrön med den avsvalnade nöt- och grynblandningen.

 

Servera till fil, yoghurt eller glass.